Çanakkale’de düşmanla mücadele eden Mehmetçiklere desteğinizi ifade eden bir mektup yazınız

Çanakkale’de düşmanla mücadele eden Mehmetçiklere desteğinizi ifade eden bir mektup yazınız
Kendinizi 1915 yılında hayal ediniz, Çanakkale’de düşmanla mücadele eden Mehmetçiklere desteğinizi ifade eden bir mektup yazınız ve sınıfta paylaşınız.

Örnek 1

Ey bu vatanın kahramanları, yiğit abilerim,

Sorumluluğunuz çok büyük. Vatanın özgürlüğü, bizlerin, ana baba ve çocuklarımızın özgürlüğü, gelecek nesillerin özgürlüğü sizlerin ellerinde…

Bu günler hizmet günü, gerekirse şehit olmak günü. Bugünler bayrağa sahip çıkmak günü. Sizler Fatih Sultan Mehmet, Osman Gazi, Ulubatlı Hasan’ın torunlarısınız. Onların emaneti olan bu toprağa yabancıların ayakları basmayacaktır.

Allah’ın yardımı, Peygamberimizin (sav) yardımı, bizlerin duası hep sizlerledir. Siz ne güzel askersiniz, komutanınız ne güzel komutan…

Dağlarda esen kekik kokusu, yamalı bohçalı köylüm, dumanı tüten ev varsa, fırında ekmek pişecekse hep sizin yiğit gönülleriniz sayesindedir. Vatan bu gün görev bekler, hizmet bekler. Kahramanlıklarınızı tarih altın harflerle yazmıştır, yazacaktır.

Allah bizim yanımızdadır. Allah’a emanet olun.

Örnek 2

Ey bu vatanın kahramanları, yiğit abilerim,

Ben şu anda sizlere bu mektubu yazarken içim kan ağlamaktadır. Nedenine gelince keşke ben de büyük olsaydım da sizlerle omuz omuza cephede savaşsaydım. Ama ben bunu tüm kalbimle hissediyorum. Yanınızda olamasam da attığınız her kurşunda kazdığınız her siperde yanınızda olduğumu bilmenizi isterim. Hepiniz birer kahramansınız.

Şayet biz bugün vatanımızda rahat bir şekilde yaşayabiliyorsak bunu size borçluyuz. Çünkü siz Çanakkale’de düşmanla bizim için savaştığınız. Hiç korkmadan şehadete gidebileceğinizi bildiğiniz halde korkusuz bir şekilde vatan uğruna savaştınız. Bizler sizlere ne kadar minnet etsek azdır. Allah şehadetinizi kabul etsin.

13
32
34
34
33
34
35
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.