Çocuk sahabilerden birinin hayatı hakkında bilgi veriniz

Çocuk sahabilerden birinin hayatı hakkında bilgi veriniz
Çocuk sahabilerden birinin hayatı hakkında bilgi veriniz, Ali B. Talip (r.a.) Allah’ın aslanı ve Enes b. Malik (r.a). küçük sadık yardımcı hakkında sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Ali B. Talip (Ra): Allah’ın Aslanı

Peygamberimizin (sav) amcası Ebu Talip’in oğlu ve damadıdır. Cennetle müjdelenen sahabilerden olan Hz. Ali, Hz. Hatice’nin terbiyesinde yetişmiş ve 10 yaşlarında iman ile tanışan ilk çocuk olmuştur. Bir gün Peygamberimiz (sav), en yakın akrabalarını İslam’a davet etmek için bir araya toplayıp “Allah’a giden yolda kim bana yardımcı olacak?” diye haykırdı. O gün sadece minik bir el semaya yükselip “Ben!” diye bağırdı ve o günden sonra o minik el 50 yıl boyunca hiç mi hiç aşağıya inmedi. Ayrıca, Hz. Ali’nin dünyasında Peygamberimizin yeri bambaşkadır, Hz. Ali onu ana gibi görürdü. Bunu daha iyi anlamak için bir Hz. Ali sözüne kulak verelim: “Bir deve yavrusu nasıl ki annesinin ardından ayrılmadan sürekli annesini takip ediyorsa ben de Efendimizi, annesini takip eden bir çocuk gibi hayatım boyunca takip ettim.” .

Enes b. Malik (ra): Küçük Sadık Yardımcı

Allah Resulü’nün meşhur öğrencisi ve küçük sevimli yardımcısıdır. Peygamberimizin (sav) evine geldiği ilk günden beri Hz. Enes’e “oğlum, yavrum” diye hitap eder, evden birisi olarak görür ve zaman zaman onunla “iki kulaklı” diye şakalaşırdı. Peygamberimize (sav) 10 yıl boyunca hizmet eden Hz. Enes (ra), bu süreyi şöyle anlatır: “10 yıl boyunca bana bir kere bile ‘öf!’” demedi. “Yaptığım bir iş hakkında hiçbir zaman “Niçin böyle yaptın?”, yapmadığım iş hakkında ise “Şöyle yapsaydın ya!”, “Beceremedin, ne kötü yaptın!” dediğini duymadım” der. Ayrıca, bu 10 yıl içinde Efendimizin (sav) oturuşundan kalkışına olan her şeyi öyle kalbine nakşetmiştir ki Hz. Ebu Hureyre’nin (ra) ifadesiyle “Allah Resulünün namaz kılışına en çok benzeyen kişinin Enes b. Malik olduğunu” buyurur.

112
12
36
112
147
7
9
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.