Çocuklarınıza ikramda bulunun ve terbiyelerini güzel yapın

Çocuklarınıza ikramda bulunun ve terbiyelerini güzel yapın
Çocuklarınıza ikramda bulunun ve terbiyelerini güzel yapın (İbn-i Mâce, Edeb, 3.) Peygamberimizin (s.a.v) yukarıdaki hadisinden çıkardığımız ilke ve değerleri hakkında sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Hz. Muhammed (s.a.v.) ailelere çocuklarını nasıl yetiştirecekleri konusunda öğütler vermiştir. Çocukların ihtiyaçlarının giderilmesi çocukların sevindirilmesi ve onları güzel bir terbiye ile yetiştirilmesi üzerine bu sözü söylemiştir. Bu hadisten anne babaların çocuklarını sevip saymalı, yeme içme gibi ihtiyaçlarını karşılaması gerektiğini ve onlara güzel bir terbiye vermeleri gerektiğini çıkarıyoruz.

Âile, çocukların dünya ve ahiret hayatına hazır hale gelmelerini sağlayan en etkili kurumdur. Çünkü âile çocukların uzun ve zahmetli bakımlarının öncelikle sağlandığı bir birim olması yanında, Yaratıcı’ya imân ve ibadet, yaratılana şefkat ve merhamet gibi manevî duygu ve yönelişlerin, körpecik dimağlara ilk olarak ve en tatlı bir şekilde aşılandığı yerdir. Her ne kadar çocuklarımız daha sonra farklı muhitlerden etkilenseler de âileden aldıkları değerler onlar için vazgeçilmezdir. Bu sebeple anne-babaların çocuklarını güzel bir şekilde yetiştirmesi, hayır-hasenât ile donatması, kendileri için bir âhiret mesûliyetidir.

83
18
105
21
150
10
53
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.