Çok partili siyasi hayata geçilmesinin demokrasi açısından önemi

Çok partili siyasi hayata geçilmesinin demokrasi açısından önemi
Çok partili siyasi hayata geçilmesinin demokrasi açısından önemi nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Mustafa Kemal Atatürk’ün istediği gibi farklı görüşlere sahip insanların parti kurması ve düşüncelerini savunması demokrasi ileriye taşıyacaktı. Uzun vadeli olmasa bile Terakkiperver Cumhuriyet Fırkası ve Serbest Cumhuriyet Fırkası’nın kurulması da bu yolda atılmış ilk adımdır.

Demokrasi terimi tanım olarak halkın kendi yönetimine dair kararlarını verebildiği bir sisteme işaret eder. Bu noktada halk kendi yöneticilerini seçme hakkına sahiptir. Türkiye gibi birçok farklı arka plana sahip olan vatandaşların bulunduğu bir ülkede herkesin yönetim hakkındaki fikirlerinin tek bir parti tarafından temsil edilebilmesi mümkün değildir. Bunun sebebi partilerin ilke ve esaslarının kapsayıcı olma çabasına rağmen tek bir bakış açısı altında toplanması beklenilir.

12
100
2
100
100
1
100
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.