Devletçilik ilkesinin benimsenmesindeki ulusal ve uluslararası etkenler nelerdir

Devletçilik ilkesinin benimsenmesindeki ulusal ve uluslararası etkenler nelerdir
Devletçilik ilkesinin benimsenmesindeki ulusal ve uluslararası etkenler nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Devletçilik ilkesi cumhuriyeti kuran ilkeler arasında bulunmaktadır. 18. yüzyılın ikinci yarısında ve son çeyreğinde Fransız İhtilali’nin yaşanması çağın değişmesine ve milliyetçilik akımının dünyayı sarmasına neden olmuştur. Milletler, devlet olma gayesiyle siyasi planda hareketler başlatmışlardır.

Devletçilik ilkesinin benimsenmesindeki uluslararası etkiler arasında Fransız İhtilali, Rus İhtilali ve Birinci Dünya Savaşı’nın yaşanması bulunmaktadır. Ulusal olarak ise Türk milletinin adeta genlerinde bulunan devlet olma ve kurma eğilimi bulunmaktadır. Başa bağlılık ve birlik ve beraberlik açısından devletçilik ilkesi ulusal bir etkiden etkilenmiştir. Devletçilik ilkesi sosyal, siyasal, kültürel, ekonomik gelişmelerin yaşanmasına da imkan vermiştir.

69
9
10
22
26
7
163
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.