Devletçilik ilkesinin Türkiye Cumhuriyeti’nin ekonomik kalkınmasına katkılarını nelerdir

Devletçilik ilkesinin Türkiye Cumhuriyeti’nin ekonomik kalkınmasına katkılarını nelerdir
Devletçilik ilkesinin Türkiye Cumhuriyeti’nin ekonomik kalkınmasına katkılarını nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Devletçilik ilkesi, cumhuriyet, kuran ilkelerden biridir. Devletçilik, Türk milletinin üzerinde durduğu en önemli ilkelerden biridir. Tarih boyunca yüzyıllar boyu süren köklü devletler kuran Türk milleti son olarak altı yüz yıl hüküm süren bir Türk devletinin ardından Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmuştur. bu bakımdan devletçilik bir ilke ya da prensip olarak yüzlerce yıllık bir geçmişe sahiptir.

Devletçilik ilkesinin Türkiye Cumhuriyeti’nin ekonomik kalkınmasına da etkileri vardır. tarım ve ticarette devlet bankaları kurulmuş ve üretim kapasitesi arttırılmaya gidilerek kredi sistemleri oluşturulmuştur. Devletçilik ilkesi sayesinde başa bağlılık ön plana çıkarılarak vergilendirme sistemleri kurulmuştur.

97
20
3
3
4
14
14
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.