Din ve bilimin amacı nedir

Din ve bilimin amacı nedir
Din ve bilimin amacı nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Din ve bilimin amacı insanlıktır. İnsan mükemmel bir varlık olarak yaratılmıştır. Bütün evren yasaları ve din ameliyesi insanın yaratıcı karşısındaki konumunun belirlenmesi içindir. Din ve bilim çatışmaz. Din, bilimi teşvik eder.İslam dini bilimsel olarak hassaten ele alındığın birçok ahlaki ve hukuki düzenlemelerin bile bilimle olan ilgisi rahatlıkla çözülebilir. Nitekim günümüzde bilim insanları bu yönde birçok çalışma ve araştırma yapmışlardır.

Din ve bilim, insanlığın iyi, doğru, güzel, adil bir hayat yaşaması için vardır. Hayatın insani değerler çerçevesinde gelişmesini ve insani ilişkilerin bu zeminde oluşmasını din öğütlerken, bilim de kolaylaştırır.

Bu nedenlerle din ve bilim ayrılmaz iki kavramdır. Topyekun din, bütün disiplinleri içine alan bir olguyken, bilimsel gerçekliğe de maddi ve manevi boyutlarda önem verir.

1
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.