Din ve din anlayışı arasında ne fark vardır

Din ve din anlayışı arasında ne fark vardır
Din ve din anlayışı arasında ne fark vardır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Din ve din anlayışı iki farklı kavramdır. Çünkü, din Allah tarafından vaz edilen hakikatlerdir. Din, Allah’ın koyduğu ölçülerdir. Bu ölçüler kesin ve kati olarak yani dini tabirle nas şeklinde doğrudur. bu doğruluk ancak kabul edilebilir. Din üzerinde herhangi bir akıl yürütme yapılamaz. Akıl kabına din doldurulabilir.

Dini anlayış ise insanların kendi akıllarına göre dinden ne anladıklarını ortaya koyar. Bu bakımdan din Allah’a ait, din anlayışı kullara ait bir kavramdır. Bu iki kavram Allah ve kulları arasındaki irtibatın sağlamlığını belirler. Din anlayışı, dinle ne kadar örtüşürse dini yaşama ve anlama seviyesi o kadar yükselir. Bu nedenle dini doğru anlamak ve bunun için de doğru kaynaklardan öğrenmek gerekir.

1
1
1
1
1
1
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.