Dini anlama ve yaşamada aklın rolü nedir

Dini anlama ve yaşamada aklın rolü nedir
Dini anlama ve yaşamada aklın rolü nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Dini anlama ve yaşamada aklın rolü çok önemlidir. Akıllı insanlar dini daha iyi anlar ve yasaklarını yapmaz, emrettiklerini doğru bir şekilde yaparlar.

Din, Allah’ın ortaya koyduğu hükümlerden oluşur. Dini hükümlerin anlaşılmasında ve yaşanmasında akıl önemli bir bağlayıcı rol oynar. Bu nedenle din akıl sahiplerine hitap etmektedir. Deliler, ölüler, hayvanlar, çocuklar  dinle mükellef değildir. Bunların hepsinin ortak paydası akıldır.

Dini anlama ve yaşamada aklın rolü bağlayıcıdır. Akıl yaratıcının sıfatlarını anlama, kuvvetini idrak etmede ve ona itaat etmede öne çıkar. Din akıl sahibi insanlara hitap eder. Akıl insanın doğruyu ve doğru yolu bulmasını sağlar. Bu nedenle akıllı insanların dini hükümleri yerine getirerek dindar bir hayat yaşamaları gerekir. Yaratana ve yarattıklarına saygı duymak gerekir. Bunda da akıl etkilidir.

19
19
15
2
2
2
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.