Dinî bilgileri hangi yollarla elde edebiliriz

Dinî bilgileri hangi yollarla elde edebiliriz
Dinî bilgileri hangi yollarla elde edebiliriz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Dini bilgiler, çok yaygın olarak paylaşılan bilgilerdir. Özellikle bizim toplumumuzda din konusunda herkes konuşmaya yetkili bir kişi olarak hareket etmektedir. Bunun dezavantajları bulunmaktadır. Dini bilgilerin doğruluğunun sorgulanması bilginin ulaşılabilir olduğu bu dönemde aynı zamanda kirlenmesiyle de ilgilidir.

Dini bilgileri eğitim ve öğretim yoluyla öğrenebiliriz. Dini bilgileri dini kaynak kitaplarından öğrenebiliriz. İslam dinin en önemli kaynağı Kuranı Kerim’dir. İndirildiği gibi durmaktadır. Allah tarafından korunmaktadır. Sünnet ise Peygamberimiz (a.s.)’ın emanetidir. Sünnet en önemli dini kaynaklardan biridir. Peygamberimiz (a.s.)’ın hadisleri ve ashabı kiramın hayatı dini bilgilerin öğrenilmesinde etkili bir öneme sahiptir.

24
17
5
5
21
4
65
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.