Doğru inanç ile doğru davranış arasında nasıl bir ilişki vardır

Doğru inanç ile doğru davranış arasında nasıl bir ilişki vardır
Doğru inanç ile doğru davranış arasında nasıl bir ilişki vardır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Eğer doğru bir inancımız varsa doğru davranışlarımız olur. Eğer inancımız yanlış ise başka yollara saparız. Bir dinde içki haramsa ve bizde o dine inanıyorsak içki içmeyiz. Doğru davranışlarda bulunmak için inancımızın doğru olması bu yüzden gerekir.

İnanç ve davranışlar arasında önemli bir bağ vardır. İnsanlar inandıkları gibi yaşarlar. İnandığı gibi yaşamayan insanlar yaşadığı gibi inanmaya başlar. Bu davranışların oluşmasını etkiler. İnsanlar inandığı değerler doğrultusunda hareket ederler.

İnançlı bir insanı prensiplerinden vazgeçiremezsiniz. Bir şeye inanan kişi onun gerekliliklerini yerine getirmeye çalışır. Müslüman birinin dürüst davranması gerekir. Müslüman biri yalan konuşmaz. İnandığı değerler uğruna yaşayan insanlar idealist insanlardır. Belli idealleri olan insanların davranışları da o mükemmellikte olmaktadır. Bu nedenle doğru inanç ile doğru  davranış arasında bu nedenle önemli bir bağ bulunmaktadır. İnanç ve davranış doğru orantılı olarak meydana gelmektedir.

203
112
137
46
10
9
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.