Dua ibadetin özüdür

Dua ibadetin özüdür
Dua ibadetin özüdür sözünden ne anlıyorsunuz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Dua ibadetin özüdür. Çünkü dua, yakınlık ve sevgi temeli üzerine kurulan, insan ile Allah arasında iletişimi sağlayan ve güçlendiren en önemli ibadettir. Bu nedenle dua, ibadetlerin özü ve en değerlisidir.

Dua, ibadetin özüdür ve pek çok faydası vardır. Bunlardan bazılarını anlatmak isterim. Sevgili Peygamberimiz (s.a.v.) : “Dua, kazaları önler ve insanı beladan korur” buyurmaktadır. Bazen öyle trafik kazaları görüyoruz ki, hurda haline gelmiş araçtan, burnu bile kanamadan kurtulan insanlar olmaktadır. Bu insanlar, çokça dua etmiş veya bolca sadaka vermiş kimselerdir. Önceden yapmış olduğu duaların faydasını görmüştür.

Dua, arzu ve isteklerimizi Allah’a arzetmek ve ihtiyaçlarımızı sadece O’ndan istemektir. Dua, bir nevi Allah ile beraber olmaktır. Kendini kalben Allah’a bağlayanlar için, ölüm de hoştur, ömür de. Allah dua eden kullarını sever ve onlara değer verir. Bu sebeple dua, vazgeçemeyeceğimiz bir ibadettir. Hastalanınca, korkunca veya daralınca, dua etmeyen insan yoktur. Önemli olan, bunalmadan önce dua etmektir.

3
1
3
0
0
2
2
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.