Edirne-Segedin Antlaşması 1444 maddeler neler

Edirne-Segedin Antlaşması 1444 maddeler neler
Edirne-Segedin Antlaşması 1444 maddeler neler bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Osmanlı devletinde ikinci murat zamanında imzalan ve belki de en çok toprak kaybedilen anlaşmalardan birisi olmaktadır. Bu Edirne Segedin antlaşması temelde Osmanlı padişahlık değişimi yatmaktadır. Osmanlı devleti kuruluş padişahlarından olan 2. Murat zamanı geldiğini düşünerek oğlu Şehzade Mehmet’e tahtı bırakmak istemiştir. Fakat henüz şehzade küçük yaşta olduğu için Macaristan tehlikesini ön görmüştür.

Bu nedenle Macaristan ile imzalanacak bir anlaşma ile Osmanlı ve taht güvende kalacaktır. İmzalanan Edirne segedin antlaşması ile Osmanlı devletine on yıl daldırmama sözü vermiştir Macaristan devleti. Fakat bu sözünü tutulmaması üzerine Osmanlıda tekrar taht değişikliği olup gerekli önlemler tekrar alınmıştır. Yarı Edirne segedin antlaşması kuruluş döneminde en önemli değişiklik ve en zararlı anlaşma olarak görülmektedir.

Edirne antlaşması kimler arasında gerçekleştirilmiştir

Edirne segedin antlaşması Osmanlı devleti ve Macar devleti arasında gerçekleşen bir anlaşma olarak bilinmektedir. Bu anlaşma Osmanlı devletinin kuruluş döneminde en karsız anlaşması olarak bilinmektedir.

Edirne segedin antlaşması Osmanlı devleti ile Macarlar arasında 1444 yılında imzalan bir anlaşma olmaktadır. Bu anlaşmanın ne önemli özelliği Osmanlı devletinin Macar devleti tehlikeli olarak görmesidir. Bu anlaşmanın devamında Osmanlı ile Macar devletinin arası bir yıl gibi kısa sürede tekrar sıkıntılı olmuştur. Çünkü 2. Murta tarafında imzalanan Edirne segedin antlaşması Osmanlı yeni padişahını küçük olmasında kaynaklanmaktaydı. Bu bilgi Macar devletine ulaşınca da tekrar yeni bir ordu toplayarak Osmanlı devleti üzerine hücum planı yapmıştır.

Segedin antlaşması hangi devletle yapıldı, segedin antlaşması maddeleri, segedin antlaşması tarihi nedir

  • 1444 yılında Osmanlı Devleti ve Macaristan Krallığı arasında imzalanmış bir antlaşmadır. Ayrıca bu antlaşma Osmanlı Devleti’nin imzaladığı ilk önemli barış antlaşmasıdır.
  • Bulgaristan’daki Osmanlı egemenliği tanınacak.
  • Sırp despotluğu tekrar kurulacak ve Osmanlılara vergi verecek.
  • Eflak beyliği, Macar egemenliğinde kalacak ama Osmanlılara vergi vermeye devam edecek.
  • Tuna nehri, taraflar arasında sınır olacak.
  • Antlaşmanın süresi 10 yıldı.
  • Bu antlaşmayla Osmanlı Devleti ile Macaristan Krallığı arasında ilk kez bir sınır kavramı ortaya çıkmış oldu.

31
16
1
0
1
1
25
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.