Eğitim ve öğretim hakkından yoksun kalan insanlar neler hissederler

Eğitim ve öğretim hakkından yoksun kalan insanlar neler hissederler
Eğitim ve öğretim hakkından yoksun kalan insanlar neler hissederler bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Eğitim ve öğretim hakkı insanlık hakkıdır. İnsanların doğuştan kazandıkları haklardır. Bu hakların sağlanması insan haklarının yerine getirilmesi demektir. En temel haklardan biri olan eğitim ve öğretim hakkı devlet güvencesinde bulunmaktadır. Kişiler sağlıklı bir çevrede eğitim ve öğretim hakkından yararlanmaktadır.

Eğitim hakkı; Her insanın temelde sahip olduğu haklardan biridir. Kız, erkek ayrılmadan herkesin eğitim hakkı bulunmaktadır .Eğitim ve öğretim hakkını kullanamayan insan kendilerini üzgün hissederler, kendilerini geliştiremediklerinden yaşam boyunca çeşitli zorluklarla karşı karşıya kalırlar.

Eğitim ve öğretim hakkından herhangi bir sebeple yoksun kalan kişiler, kendilerini toplumdan dışlanmış, farklı bir toplumun üyesi gibi hissedebilirler. Toplumla sosyal ilişkiler kurmakta zorlanırlar. Sürekli olarak ayrılıkçı bir dille karşı karşıya kaldıkları için ruh dünyalarında sıkıntılar yaşayabilirler. Eğitim ve öğretim hakkından mahrum kalan kişiler mutsuz ve huzursuz olurlar.

16
6
13
0
14
13
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.