el-Müsned kimin eseridir

el-Müsned kimin eseridir
el-Müsned kimin eseridir, konusu nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Ahmed b. Hanbelin en önemli eseri ‘‘el-Müsned’’ adlı hadis kitabıdır. Kütüb-ü tisa (dokuz hadis kitabı) olarak isimlendirilen temel hadis kaynaklardan birisidir. Binlerce hadisi kapsar. Müsned fıkıh konularına göre düzenlenmemiş olmakla birlikte, fıkhın mesele ve konularından çoğunu kapsamaktadır.

İbn Hanbel’in Müsned’i de, diğer müsnedler gibi sahabe adlarına göre tasnif edilmiş ve her sahabenin rivâyet ettiği hadis, konusu ne olursa olsun kendi ismi altında toplanmıştır. Ahmed b. Hanbel, Müsned’ini topladığı 700 binin üzerindeki hadisler arasında seçtikleriyle meydana getirmiştir. Müsned’de tekrarlarıyla birlikte 40 bin, tekrarlar dışında yaklaşık 30 bin kadar hadis yer alır.

69
16
1
1
1
2
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.