el-Muvatta kimin eseridir

el-Muvatta kimin eseridir
el-Muvatta kimin eseridir, Maliki mezhebinin yayıldığı yerler nerelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

İmam Malik’in sahih ve kuvvetli kabul ettiği hadisleri, sahabe görüşlerini, tâbiin fetvalarını topladığı ve bunları fıkıh konularına göre düzenlediği önemli eseridir. Kırk yıl çalışarak bu eseri meydana getirmiştir. Yetmişten fazla İslam hukukçusunun onayını aldıktan sonra yayınlamıştır. Muvatta “ilk yazılan kaynak hadis kitaplarındandır. “Ahkâm hadisleri”nin toplandığı bir hadis kitabıdır. Dönemin halifesi Mansur onun bu eserini kanunlaştırmak istemişse de o, tek bir fıkıh kitabının esas alınması içtihat hürriyetine ve her bölgenin kendi fıkhını oluşturmasına engel olur düşüncesiyle bu teklifi kabul etmemiştir. 

Maliki Mezhebinin Yayıldığı Yerler: İmam Malik’in görüşleri Hicaz bölgesinde yayılmış, ardından Kuzey Afrika’dan Medine’ye gelen öğrencileri aracılığıyla önce Kuzey Afrika’da benimsenmiş, oradan da Endülüs’e yayılmıştır. İspanya’da kurulan Endülüs Emevi Devleti, bir dönem Malikilik mezhebini resmî mezhep olarak benimsemiştir. Günümüzde Maliki mezhebi Mısır, Tunus, Cezayir, Fas ve Sudan’da yaşayan Müslümanlar arasında yaygındır.

3
18
4
2
4
3
3
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.