Endülüs’te Müslümanlar hangi sanat dallarında gelişme göstermiştir

Endülüs’te Müslümanlar hangi sanat dallarında gelişme göstermiştir
Endülüs’te Müslümanlar hangi sanat dallarında gelişme göstermiştir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Endülüs Emevi Devleti, Afrika, Asya ve Avrupa topraklarında hakimiyet kurmuş bir İslam devletidir. Endülüs dönemi Müslümanların bilim, sanat, sosyal ve kültürel alanlarda çığır açtığı dönemlerden biridir. Endülüs’te Müslümanlar mimarlık ve iç mimarlık alanında sanat çalışmaları yapmışlardır.

Endülüs’te mimarlık ve iç mimarlık alanında Müslümanların zevk anlayışları da ortaya konmuştur. Seramik ve plastik sanat alanlarında da çalışmalar yapılmıştır. Mimari çalışmaların yapılması birçok eserin ortaya çıkmasına neden olmuştur. Fakat yaşanan işgal ve istilalar eserlerin yıkılmasına neden olmuştur. Endülüs’te yaşanan bilim ve sanat gelişmeleri bütün dünyayı etkilemiştir. Dünya’da bilimin gelişmesi Endülüs Emevi Dönemi’nde yaşayan bilim insanları tarihe yön vermiştir.

“Endülüs Sanatı” dünya sanat tarihinde önemli yer tutan, kendine has estetik yenilikler ve teknikler getiren bir kültürdür. Endülüs Sanatı’nın en önemli eserleri mimarlık ve iç mimarlık alanında verilmiştir. İnce işçilik ve yüksek sanat zevki içeren bir çok eser yapılmıştır. Bunun dışında bugün bile camiiler de etkisini çokça gördüğümüz seramik işleme alanında önemli ürünler verilmiştir. Bir çok plastik sanat eseri mevcuttur.

151
77
7
2
1
1
118
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.