Esma binti Ebi Bekir, Peygamberimizin hicret yolculuğu sırasında ona nasıl yardımcı olmuştur

Esma binti Ebi Bekir, Peygamberimizin hicret yolculuğu sırasında ona nasıl yardımcı olmuştur
Esma binti Ebi Bekir, Peygamberimizin hicret yolculuğu sırasında ona nasıl yardımcı olmuştur bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Esma binti Ebi Bekir, Hz. Ebubekir r.a.’ın kızıdır. Bu bakımdan Hz. Aişe r.anha validemizin de kız kardeşidir. Babasından hemen sonra Müslüman olan kişiler arasında yer almaktadır. Esma r.anha, hicret yolculuğu sırasında da babasına ve Peygamber a.s.’a büyük iyilikler ve yardımlar yaparak destek olmuştur.

Esma r.anha, hicret yolculuğu sırasında babasına ve Peygamber a.s.’a yiyecek ve içecek temin etmiş ve Mekke’den onlara haberler getirmeye de muktedir olmuştur. Böylece hicret yolculuğunun güvenli bir şekilde gerçekleşmesini sağlamış, babasına ve Peygamber a.s.’a manevi olarak da destek sağlamıştır. Kadın sahabiler arasında en değerlilerinden biridir.

36
56
32
32
32
33
33
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.