Evreni ve içerisindekileri yoktan yaratıp meydana getiren kimdir

Evreni ve içerisindekileri yoktan yaratıp meydana getiren kimdir
Evreni ve içerisindekileri yoktan yaratıp meydana getiren kimdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Bir hikâye kitabı okuduğumuzda bu güzel hikâyeleri kimin yazdığını merak ederiz, aynı şekilde güzel bir resim tablosu gördüğümüzde ressamının kim olduğunu merak ederiz. Hikâye ve resim örneğinde olduğu gibi bu sefer dikkatimizi içerisinde yaşadığımız dünyaya çevirdiğimizde, Güneş’in, Ay’ın, yıldızların, denizlerin, dağların, bitkilerin, hayvanların ve insanların mükemmel bir şekilde yaratıldığını görürüz. Sonra şunu düşünürüz:

Bütün bu varlıklar nasıl var olmuştur? Acaba bir resmin kendi kendine çizilemeyeceği bir ressama ihtiyacı olduğu gibi, içerisinde hayatımızı devam ettirdiğimiz şu kâinatın da bir yaratıcısı olması gerekmez mi? Kâinattaki bu düzen ve intizam kendi kendine var olabilir mi? Kâinatı mükemmel ve en güzel şekilde yaratanın, tüm bu yarattıklarından daha mükemmel ve üstün olması gerekmez mi?

Bütün bu sorular üzerinde düşündüğümüzde evrendeki her şeyin bir yaratıcısının olduğu inancına ulaşırız. İşte o yaratıcı Allah’tır (c.c.). Allah’ın (c.c.) her şeyi yarattığını Kur’an-ı Kerim bizlere şöyle anlatır: “Allah her şeyin yaratıcısıdır ve her şeyi koruyup yöneten de O’dur. (Zümer suresi, 62. ayet.) Yine Kur’an-ı Kerim’de: “O, yeryüzünde olanların hepsini sizin için yaratan, sonra göğe yönelip onları yedi gök hâlinde düzenleyendir…” (Bakara suresi, 29. ayet.) ayeti ile her şeyin Allah (c.c.) tarafından yaratıldığı belirtilir. “O, yaratıp şekillendiren, ahenk veren ve düzene koyandır.” (A’lâ suresi, 2-3. ayetler.) ile Allah’ın yaratmasının yanında her şeye şekil verdiği ve düzene koyduğu anlatılmaktadır.

3
3
4
4
3
3
3
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.