Evrensel nedir, ne anlama gelir

Evrensel nedir, ne anlama gelir
Evrensel nedir, ne anlama gelir, evrensel kavramını açıklayınız bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Evrensel, evrensel olan ya da dünya çapında olan şey. Aynı zamanda birbirinden ayrı özellikler taşıyan şeylerin paylaştığı ortak özelliği dile getiren felsefi kavram. Örneğin: tekerlek, yemek tabağı ve halka birbirinden ayrı özellikteki nesnelerdir. Bu nesnelerde ortak olan dairesellik özeliğinin evrensel olduğu söylenebilir.a

İnsanlık için dünya üzerinde yaşamaktan başka bir durum söz konusu olamaz. Gelişen teknolojiye rağmen en fazla ölümcül hastalıkların tehir edilmesi söz konusudur. İnsanlar dünya üzerinde fiziki, kimyevi ve biyolojik olarak bazı tabii ve insani kurallar doğrultusunda hayatına devam etmektedir. Bunda sosyal olarak beşeri ve insani ilişkilerimizde temel hukuk sistemleri, din ve inanışlardan etkili olmaktadır.

Evrensel kavramı, dünya genelinde geçerli olan ve evreni kapsayan kurallar, kanunlar demektir. Mesela fizik kuralları evrenseldir. İnsan hakları evrenseldir. Hukuk evrensel bir tabirdir. Din evrensel bir değerdir. Evrenin içinde bulunduğu nizam ya da herkes tarafından kabul edilen değerlerin ortak karşılığı olarak evrensel kelimesi kullanılmaktadır.

17
204
1
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.