Farz ve vacip ne demek

Farz ve vacip ne demek
Farz ve vacip kavramlarının anlamlarını açıklayınız. Farz ve sünnet kelime anlamı nedir?

Farz; Allah’ın, biz kullarından kesin olarak yapmamızı istediği ibadetlere denir. Namaz kılmak, oruç tutmak vs. Allah’ın kesin emirleri olan ve mükellefin yapmakla yükümlü olduğunda hiç şüphe olmayan davranışlardır. Beş vakit namaz kılmak, Ramazan ayında oruç tutmak, gücü yetenlerin hacca gitmesi ve nisap miktarı malı olanların zekât vermesi gibi…

Vacip; Farz kadar kesin olmamakla beraber Allah’ın yapmamızı istediği ibadetlere denir. Kurban kesmek, bayram namazı kılmak gibi. 

Kelime anlamı gereklilik olan vacip, Allah’ın yapmamızı istediği ve mükellefin farzdan sonra ikinci derecede yapması gereken davranışlardır. Vacipler farz kadar kesinliği olmasa da, derece bakımdan sünnetten üstündürler.

Kurban kesmek, vitir namazı kılmak, bayram namazı kılmak gibi ibadetler vaciptir.

Kaynak:Eğitim Sistem

865
342
556
143
94
156
817
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.