Fâtır suresi, 1. ayeti ve Nahl suresi, 49-50. ayetleri meleklerin özellikleri ve görevleri hakkında sizlere neler düşündürüyor

Fâtır suresi, 1. ayeti ve Nahl suresi, 49-50. ayetleri meleklerin özellikleri ve görevleri hakkında sizlere neler düşündürüyor
Fâtır suresi, 1. ayeti ve Nahl suresi, 49-50. ayetleri meleklerin özellikleri ve görevleri hakkında sizlere neler düşündürmektedir detaylar haberimizde...

“Gökleri ve yeri yaratan; melekleri ikişer, üçer, dörder kanatlı yapan Allah’a hamdolsun...” (Fâtır suresi, 1. ayet.)
“...Bütün melekler, büyüklük taslamadan Allah’a secde ederler. Onlar, üstlerindeki Rablerinden korkarlar ve kendilerine ne emrolunursa onu yaparlar. ” (Nahl suresi, 49-50. ayetler.)

Yukarıdaki ayetler, meleklerin özellikleri ve görevleri hakkında sizlere neler düşündürmektedir

Kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’de ve Peygamberimizin (s.a.v.)* hadislerinde, meleklerin birtakım özelliklere sahip olduğu açıklanmıştır. Buna göre melekler, genel olarak aşağıdaki özelliklere sahiptirler:

  • Melekler Allah (c.c.) tarafından, nurdan yaratılmışlardır. Onlar gözle görülemezler.
  • Melekler irade sahibi değildirler.
  • Meleklerin evlenme, çoğalma, yorulma, uyuma gibi özellikleri bulunmamaktadır. Onların erkeklik, dişilik nitelikleri de yoktur.
  • Melekler kısa sürede çok uzun mesafelere gidebilecek yapıda yaratılmışlardır. Kutsal kitabımızda,
    meleklerin, şeklini tam olarak bilemediğimiz kanatlara sahip oldukları belirtilmiştir.(Fâtır suresi, 1. ayet)
  • Melekler Allah’a (c.c.) isyan etmez, onun emirlerine aykırı hiçbir iş ve davranışta bulunmazlar. Bu konuyla ilgili olarak Kur’an-ı Kerim’de, “Ey iman edenler! Kendinizi ve ailenizi, yakıtı insanlar ve taşlar olan ateşten koruyun. Onun başında acımasız, güçlü, Allah’ın kendilerine buyurduğuna karşı gelmeyen ve emredildiklerini yapan melekler vardır.”(Tahrîm suresi, 6. ayet) ifadesi yer almaktadır.

4
1
2
2
2
1
2
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.