Görgü kurallarına uymak niçin önemlidir

Görgü kurallarına uymak niçin önemlidir
Görgü kurallarına uymak niçin önemlidir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Görgü kurallarına uymak toplumda yer edinmek, insanlarla ilişkilerin olumlu yönde seyretmesi bakımından çok önemlidir. Görgü kurallarına uyan kimseler başkaları tarafından saygı görür sevilirler. Ancak gördü kurallarına uymayan kimseler insanlar tarafından dışlanır ve sevilmez. Görgü kurallarına uymak hem dini hemde ahlaki bir gerekliliktir. Görgü kurallarına uyulan toplumlardaki insanlar daha mutlu ve huzurlu bir yaşam sürerler. Bu nedenle görgü kurallarına uyulması gerekir.

Bir toplumun millet olarak varlık gösterebilmesi için kültür değerlerinin korunması oldukça önemlidir. Bu nedenle gelenek ve göreneklerin, örf ve adetlerin ve dini inançların korunması da önemlidir. Nesilden nesle aktarılarak devam edegelen bu değerler toplumda yerleşik hale gelmiş ve millet tarafından korunan değerlerdir.

Görgü kurallarına uymak gerekir. Yazılı olmayan ahlaki kuralların en önemli bir parçası olan görgü kuralları toplumda ahlaki ve manevi değerlerin korunmasında etkili olmaktadır. Görgü kuralları toplumda ahlak, sevgi, saygı, hoşgörü, vicdan, insaf ve merhamet duygularının yaşanmasında etkili olmaktadır. Görgü kuralları toplumda birlik ve beraberliğin sağlanması için gereklidir.

 

131
75
6
3
48
7
13
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.