Görülen ve görülemeyen varlıklar

Görülen ve görülemeyen varlıklar
Görülen ve görülemeyen varlıklar nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

İçerisinde yaşadığımız dünyada, dağları, ağaçları, çiçekleri vb. varlıkları gözle görürüz. Bazı varlıklar da vardır ki örneğin; hücreleri, atomları, kızılötesi ışınları, elektrik akımını doğrudan göremeyiz. Uzay boşluğunda bulunan gezegen ve yıldızları çıplak gözle görmemiz mümkün değildir. Bizler sadece gezegen ve yıldızları değil, elektrik akımını, ses dalgalarını ve havayı oluşturan ses dalgalarını da gözümüzle göremeyiz.

Varlıkları üç grupta inceleyebiliriz:

1. Duyu organları sayesinde algılanan varlıklar. Örnek: dağ, taş, insan vb.
2. Özel aletler yardımıyla algılanan varlıklar. Örnek: teleskop yardımı ile görülen gök cisimleri, mikroskopla görülen mikroorganizmalar, elektrik akımı vb.
3. Yüce Allah’ın (c.c.) bildirmesi ile ancak varlığından haberdar olduğumuz ruhani varlıklar. Örnek: melek, cin, şeytan, ahiret vb. Varlığını ancak Yüce Allah’ın (c.c.) bildirmesi ile bildiğimiz ruhani varlıkları üç grupta ele alabiliriz: Melek, cin ve şeytan.

Melek: Yüce Rabbimizin nurdan yaratarak çeşitli görevlerde vazifelendirdiği gözle görülmeyen ruhani ve latif varlıklardır.
Cin: Duyularla kavranamayan, insanlar gibi irade ve anlama yeteneğine sahip, ilahi emirlere uymakla yükümlü tutulan ve mümin-kafir gruplarından oluşan varlıklardır. Ateşten yaratılmışlardır.
Şeytan: Yüce Rabbimizin emirlerine karşı geldiği için ilahi rahmetten kovulan kibirli varlıktır. Ateşten yaratılmıştır.

60
15
225
40
100
35
110
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum