Günümüzde, Müslümanlar arasındaki yardımlaşma ve dayanışmayı yaygınlaştırmak için neler yapılabilir

Günümüzde, Müslümanlar arasındaki yardımlaşma ve dayanışmayı yaygınlaştırmak için neler yapılabilir
Günümüzde, Müslümanlar arasındaki yardımlaşma ve dayanışmayı yaygınlaştırmak için neler yapılabileceğine ilişkin farklı projeler hazırlayınız bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Müslüman müslümanın kardeşidir. Arkadaşlar bu sözden de anladığımız gibi müminlerin hep birlikte kardeşlik içinde yaşamasına ayet ve hadislerde vurgu yapılmıştır. Müminlerin birlikte mutlu ve huzurlu bir hayat sürmesi gereklidir. Sorunuzda da nasıl müminler arasında yardımlaşma ve dayanışma yaygınlaştırılır şeklinde sorulmuş.

Müslümanlar arasındaki yardımlaşma ve dayanışmayı yaygınlaştırmak için neler yapabiliriz?

  • Bildiğiniz üzere kahvehane dernek gibi yerlerde bir araya geliyoruz. Sohbet ediyoruz. Biz de buna benzer vakıf, kahvehane, kurs ve benzer mekanlar açabiliriz. Böylece hem Müslümanlar bir araya gelir. Hem de yardımlaşılabilir.
  • Ramazan ayında oruç tutuyor. Zamanı gelince iftar açıyoruz. Biz ailece her yıl bir akrabamızı iftarı beraber açmak için davet ediyoruz. Böylece hep birlikte paylaşmış hem de sohbet ediyoruz.
  • Müslümanların bir araya gelmeleri için her caminin bahçesine bir alan kurulsa, böylece Müslümanlar belirli günlerde yada her gün oraya otursa hem dertleşse hem de yardımlaşma yapsa olabilir. Yada cuma günleri cemaat ile namaz kılarak birliktelik ve beraberliğe önem verilmesi gerektiğini anlatırız.

244
247
280
12
37
12
27
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.