Hac ibadetinin insanlarda eşitlik düşüncesinin ve sosyal kaynaşmanın gelişmesine ne gibi katkıları vardır

Hac ibadetinin insanlarda eşitlik düşüncesinin ve sosyal kaynaşmanın gelişmesine ne gibi katkıları vardır
Hac ibadetinin insanlarda eşitlik düşüncesinin ve sosyal kaynaşmanın gelişmesine ne gibi katkıları vardır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Hac ibadeti yapılırken tüm dünyadaki Müslümanlar eşit bir şekilde giyinir ve eşit bir şekilde ibadetlerini yaparlar. Irk ve dil ayrımcılığı yapılmadan her kesimden insanların katılması, insanlar arasındaki birlik, beraberlik ve dayanışma konularını güçlendirir. Böylece insanlarda kendini üstün görmez ve alçak gönüllü bir şekilde davranırlar. Bu ibadet sayesinde Müslümanlar dört bir yandan buluşarak aynı amaç çerçevesinde buluşurlar. Böylece Müslümanlık bağı da güçlenir. 

Hac, İslam’de farz olan bir ibadettir. Hac, zengin olan ve sağlığı yerinde olan akil baliğ olmuş kişilere farz kılınmıştır. Hac, Müslümanların hac menasikini yerine getirirken bir ve beraber olmaları aynı şartlar altında aynı durumda yer almaları, sadece kul olduklarını ve aciz olduklarını hatırlamaları, dünya hayatının gelip geçici ahiret hayatının ebedi olduğunu bilmek insanlar arasında sosyal adaletin var olması gerektiğini ortaya koyar.

Hac ibadeti insanlarda eşitliğin ve sosyal kaynaşmanın gerçekleştiği ve en iyi şekilde anlaşıldığı bir ibadettir. Çünkü birlik ve beraberlik içinde belli bir düzen içinde eşit haklara ve şartlara sahip olarak yapılmaktadır. Herkesin yerine getirmesi gereken şartların ve farzların aynı olması eşitliğin ve sosyal kaynaşmanın oluşması için çok önemlidir.

11
3
4
4
145
7
574
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.