Hac kimlere farzdır, söyleyiniz

Hac kimlere farzdır, söyleyiniz
Hac kimlere farzdır, Hacca gitmenin şartları nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Hac, hem beden hem de mal ile yapılan bir ibadettir. Hicretin dokuzuncu yılında farz olmuştur. Gücü yeten, yani sağlık ve servet yönünden haccetme imkânına sahip olan her Müslümanın ömründe en az bir kez hacca gitmesi Allah’ın (c.c.) bir emridir.

Hac kimlere farzdır

1. Akıl sağlığı yerinde olan
2. Ergenlik çağına gelen
3. Hac için gerekli maddi güce sahip olan
4. Seyahat özgürlüğüne sahip olan
5. Hacca gitmesine engel bir hastalığı bulunmayan
6. Yol güvenliği bulunan her Müslümana hac ibadeti farzdır

Hac, Allah’ın (c.c.) emrini yerine getirmek, rızasını kazanmak, verdiği sağlık ve zenginlik nimetinden dolayı şükretmek ve Allah’a (c.c.) yakınlaşmak için yapılır. Hac, dünyanın çeşitli yerlerinde yaşayan, dilleri ve ırkları farklı olan Müslümanları aynı amaç için bir araya getiren evrensel bir olaydır. Hac, Müslümanlara İslam’a gönül vermiş olmanın mutluluğunu ve hazzını daha yakından idrak ettirir.

Hac, bir taraftan Allah’a (c.c.) iman, tevhid inancı, peygamberlere iman, ahiret inancı gibi inanç esaslarını pekiştirdiği gibi, diğer taraftan da Müslümanlara takva, sabır, sevgisaygı, kardeşlik, fedakarlık, cömertlik vb. ahlaki güzellikleri kazanma ve yaşama imkanı sunar. Bu yönleriyle hac, hem akait, hem ibadet, hem de ahlak dersleri yoğunlaştırılmış olan bir eğitim merkezi gibidir.

5
1
2
1
1
1
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.