Halil İnalcık'a göre Osmanlıların Balkanlarda ilerleyişini kolaylaştıran etkenler neler olmuştur

Halil İnalcık'a göre Osmanlıların Balkanlarda ilerleyişini kolaylaştıran etkenler neler olmuştur
Halil İnalcık'a göre Osmanlıların Balkanlarda ilerleyişini kolaylaştıran etkenler neler olmuştur bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Osmanlı askerleri, Balkan coğrafyasına 1354 yılında Orhan Bey’in büyük oğlu Süleyman Bey komutasında Gelibolu’dan giriş yaptı. 1 Martı 2 Marta bağlayan gece gerçekleşen şiddetli bir deprem Gelibolu surlarının bir bölümünü yıktı. O sırada askerleriyle birlikte Biga’da bulunan Süleyman Bey, Gelibolu’ya gelip yıkılına duvarlardan içeri sızarak bölgeyi ele geçirdi. Böylece deprem, Osmanlı savaşçılarına Balkanlar’ın kapısını açmış oldu. 

  • Balkanlardaki siyasi sorun ve çekişmeler
  • Osmanlı Devleti’nin uyguladığı tutarlı siyaset
  • Gerekli askeri gücün ve merkezi yetkini olması
  • Avrupa’nın ilk daimi ordusu yeniçerilere sahip olması
  • Osmanlıların hoşgörüleri sebebi ile Orodoksların Osmanlı’yı benimsemeleri Osmanlıların Balkanlarda ilerleyişini kolaylaştıran etkenlerden olmuştur.

52
123
126
129
57
70
119
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.