Halvet, riyazet, çile kavramlarının anlamı

Halvet, riyazet, çile kavramlarının anlamı
Halvet, riyazet, çile kavramları hakkında sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Halvet, Arapça kelime halvet, tenha, bakım, yalnızlık ve yalnızlık için mahremiyet. Yarısı her şey için tenha ve arzu edilen bir yer, aklınıza takılanlardan kurtulmak ve başarısızlığın eşiğinde olmak her şeyi tercih etmektir.

Halvet yalnız olmak, yalnız olmak, yalnız biriyle konuşmak ve kimsenin içeri girmesine izin vermemek demektir. Girmek, karar vermek, ibadet etmek, zikir etmek ve meşgul olmak için yalnız bir odaya katılmak, adı verilen bir odaya yerleşmek yarıya kapalı. Yalnızlığa girmek demek tenha bir yerde tek başına oturmak demektir.
Riyazet, nefsin isteklerini dizginlemek amacıyla kişinin kendisine çeşitli şeyleri yasak etmesini veya onlardan kaçınmasını ifade eder. Riyazet içinde özellikle haz veren bedensel aktivitelerin sınırlandırılması veya kontrol altında tutulması hedeflenir.
Çile, nefsânî arzulardan kurtularak ruh temizliğine ermek için girişilen sıkı perhiz ve mahrumiyet dönemi anlamına gelen tasavvuf terimi.

23
23
23
23
22
22
22
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum