Haşr suresi, 22-24. ayetlerde geçen Allah’ın (c.c.) isimleri

Haşr suresi, 22-24. ayetlerde geçen Allah’ın (c.c.) isimleri
Haşr suresi, 22-24. ayetlerde geçen Allah’ın (c.c.) isimleri hangileridir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

“O, kendisinden başka ilah olmayan Allah’tır; duyular ve akılla idrak edilemeyeni de edileni de bilir. O rahmândır, rahîmdir. O, kendisinden başka ilah olmayan Allah’tır; egemenliğin mutlak sahibidir (melik), her türlü eksiklikten uzaktır (kuddûs), esenlik verendir (selâm), güven sağlayan ve kendisine güvenilendir (mümin), görüp gözeten ve yönetendir (müheymin), üstündür (azîz), iradesine sınır yoktur (cebbâr), büyüklükte eşi olmayandır (mütekebbir). Allah onların yakıştırdıkları ortaklardan tamamıyla münezzehtir. O, takdir ettiği gibi yaratan (hâlık), canlıları örneği olmadan var eden (bâri’), onlara biçim ve özellik veren (musavvir) Allah’tır. En güzel isimler O’nundur. Göklerdeki ve yerdekiler hep O’nu tesbih ederler. O üstündür (azîz), hikmet sahibidir (hakîm).” (Haşr suresi, 22-24. ayetler.) Yukarıdaki ayetlerde geçen Allah’ın (c.c.) isimlerini bulup kutucuklara yazınız.

Cevap : Allah, Rahman, Rahim, Melik, Kuddüs, Selam, Mümin, Müheymin, Aziz, Cebbar, Mütekebbir, Halık, Bari, Musavvir, Hakim

Mümin kişinin Allah’ı tanıması amacıyla ilahi zatı nitelendiren kavramlara isim ya da sıfat denilir. Hay (diri), alim (bilen), halik (yaratan) gibi sıfat kalıbında kelimeler isim kabul edilirken, bunların masdarlarını oluşturan ve Allah’ın zatına nispet edilen kavramlar sıfat olarak değerlendirilir.

1332
251
1202
294
333
274
429
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.