Hazarların ticarette ileri gitmelerinde sizce en önemli etken hangisidir

Hazarların ticarette ileri gitmelerinde sizce en önemli etken hangisidir
Hazarların ticarette ileri gitmelerinde sizce en önemli etken hangisidir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Hazarlar ticarette çok ileri gitmişlerdir. Yedinci ve dokuzuncu yüzyıllar arasında ticaretin dünya gelinde kara ve denizler üzerinde gelişmesi bazı sosyal hukuk kavramlarının da oluşmasında etkili olurken bilim ve tekniğin gelişmesinde de etkili olmaktadır.

İpek Yolu Çin'den başlayarak Anadolu ve Akdeniz aracılığıyla Avrupa'ya kadar uzanan ve dünya çapında önemli bir ticaret yoludur. Hazar İmparatorluğu Avrupa ve Asya'yı bağlayan bu önemli ticari yolu üzerinden geçmesi nedeniyle ticarette gelişmiştir.

Hazarların başlıca ürünleri pirinç ve balıktı. Ayrıca Hazarlarda arpa, buğday, karpuz, kenevir ve salatalık üretilirdi. Hazar ticari yollarında ipek, kürk, balmumu, bal, mücevherat, gümüş eşya, madeni para ve baharat ticareti yapılırdı. 

Hazarlar da bu alanda ticaretin gelişmesiyle ulaşımın da gelişmesini sağlamışlardır. Ulaşım ve güvenliğin gelişmesi ticaretin en iyi şekilde yapılmasını sağlamıştır. Güvenliğin sağlanması her zaman ve her yerde ticareti geliştirmiştir. Bu nedenle ticarete güvenliği sağlayan toplumlar ticarette ileri giderek iktisadi kalkınma sağlamış ve hizmet alanlarının da gelişmesini sağlamışlardır. Hazarlar da sevk ve idarede ulaşım ve asayişin gelişmesiyle ticareti geliştirmişlerdir.

0
0
0
0
0
0
17
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.