Her aileye bir soyadı verilmediğini düşündüğünüzde okulunuzda veya sınıfınızda ne gibi durumlarla karşılaşırdınız

Her aileye bir soyadı verilmediğini düşündüğünüzde okulunuzda veya sınıfınızda ne gibi durumlarla karşılaşırdınız
Her aileye bir soyadı verilmediğini düşündüğünüzde okulunuzda veya sınıfınızda ne gibi durumlarla karşılaşırdınız bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Çok basit düşünmek gerekir ise, bazen sınıfta olan aynı isimli arkadaşlarımıza seslenirken karışıklık olmaması için soyadlarını da kullanıyoruz. Eğer soyadı olmasaydı bu sıkıntı çıkarabilirdi. Bu hem karışıklığa hem de başka birisini boşu boşuna rahatsız ve meşgul ederdi. Bunun dışında sınavlarda büyük bir sorun çıkardı.

Örnek vermek gerekirse sınav kağıdında yazan isim “Mustafa” olurdu, ama bu hangi “Mustafa” bunu bilemezdik. Kayıt sisteminde de büyük karışıklıklar olurdu. Yani konuyu kısaca özetlemek gerekir ise eğer, hitap ve seslenmelerde güçlükler yaşardık; resmi evraklarda, resmi görüşmelerde sıkıntılar çıkabilirdi ve insanları gereksiz yere meşgul ederdik.

36
31
33
31
31
31
31
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.