Her şeyin kökü göklerdedir, insanın kökü ise atalarındadır

Her şeyin kökü göklerdedir, insanın kökü ise atalarındadır
Her şeyin kökü göklerdedir, insanın kökü ise atalarındadır Çin atasözünden ne anlıyorsunuz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Çinliler atalarına tapınmaktadır. Onlar için, doğum ve ölüm yıl dönümlerinde mezarına yiyecek ve içki sunarlar ve bu sayede onun soyundan geldikleri için onlara teşekkür ederler. Bu sözde insanların kökünün atalardan geldiğini ve onlara bağlı olduğu söylenmektedir.

Bir Çin atasözünde şöyle denilir: "Her şeyin kökü göklerdedir, insanın kökü ise atalarındadır. Yani mutlak yaratıcı göklerdedir. Eski Çin'de ailenin reisi ve tanrının temsilcisi olarak Göğün oğlu sayılan imparatora mutlak itaat vardır. Görüldüğü gibi zalûm ve cehûl (33/Ahzab, 72) olan insan tarih boyunca, ilahi adalete aykırı olarak kendi vasfına uygun olan konumlar seçeceğine hak etmediği vasıflara sahip çıkmaktadır.

1
2
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.