Hilenin bireye ve topluma zararları

Hilenin bireye ve topluma zararları
Hile ve dolandırıcılık yapan kişiler kendilerine, ailelerine, çevrelerine ve topluma zararları nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Hile ve dolandırıcılık yapan kişiler kendilerine, ailelerine, çevrelerine ve topluma zarar verirler.

  • Hile yapmak, aldatmak insanları birbirine düşürür, güven duygusunu yok eder, dostlukları yıkar. Yalancı ve hilekârlar, kendilerine güvenilmeyen, saygı duyulmayan ve sevilmeyen insanlar durumuna düşerler.
  • Hilekârlar, toplumda sevilmez ve saygı görmezler. Kalıcı dostluklar kuramazlar. Toplumda güven kaybına uğrarlar.
  • Bu davranış diğer kötü huy ve alışkanlıklar gibi toplumsal barışı, güveni ve huzuru bozar. Birçok insanın mağdur olmasına yol açar.

Toplumun huzurlu olabilmesi ancak insanların birbirlerine güven duymaları ile mümkündür. Bu nedenle bizler, yalan ve hileden kaçınmalıyız. Kendimize yapılmasını istemediğimiz şeyleri başkalarına da yapmamalıyız. Hile, dolandırıcılık ve aldatmaktan kaçınmak ahlaki bir görevdir. Yönetici, halkına; işveren, işçisine; tüccar, müşterisine ve tüm insanlar birbirine karşı dürüst olmalıdırlar

58
58
58
1
1
4
19
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.