Hindistan’a 17 sefer yaparak İslamiyet’in yayılmasını sağlayan sultan kimdir

Hindistan’a 17 sefer yaparak İslamiyet’in yayılmasını sağlayan sultan kimdir
Hindistan’a 17 sefer yaparak İslamiyet’in yayılmasını sağlayan sultan kimdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Gazneli Devleti, Alp Tegin tarafından 963 yılında kurulan. Başkenti Gazne olan Horasan, Afganistan ve Kuzey Hindistan topraklarını kapsayan Müslüman Türk devletidir. Gazneli Mahmut, devlete en parlak dönemini yaşatmıştır. Hindistan üzerine toplam on yedi sefer yapmış ve Islamiyet'in bu bölgede yayılmasına büyük bir katkı sağlamıştır. Bu sebeple Abbasi halifesi tarafından Gazneli Mahmut'a Sultan ünvanı verilmiştir. Bu dönem sonrasında Gazneliler, Selçuklular ile yaptıkları Dandanakan Savaşı sonrasında Hindistan'a çekilmek zorunda kalmışlardır. 

Gazneli Devleti, Alp Tigin tarafından 963 yılında kurulmuştur. Horasan ve Afganistan civarında hüküm süren bir devlet olarak İslam Devleti şeklinde hakimiyet oluşturmuştur. Gazneli Devleti’nin en parlak dönemi Gazneli Mahmut zamanında yaşanmıştır. Gazneli Mahmut, Gazneli Devleti’nin etki alanını genişletmiştir.

Gazneli Mahmut Hindistan’a on yedi sefer düzenleyerek o coğrafyanın İslam ile müşerref olmasında etkili olmuştur. Gazneli Mahmut döneminde yaşanan gelişmeler siyasi, sosyal, dini ve kültürel olarak meydana gelmiştir. Askeri güç elde edilerek birçok coğrafya üzerine sefer yapılmıştır. Hindistan üzerine yapılan seferler de bölgede İslam’ın yayılmasını ve yaşanmasını hızlandırmıştır. Hindistan coğrafyası dini açıdan karışık bir coğrafyadır.

7
22
7
9
21
7
70
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.