Hz. İsa (a.s.) ve Hz. Meryem hakkında neler biliyorsunuz

Hz. İsa (a.s.) ve Hz. Meryem hakkında neler biliyorsunuz
Hz. İsa (a.s.) ve Hz. Meryem hakkında neler biliyorsunuz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Hz. Îsâ, Kur’an’da adı geçen ve kendisine kutsal kitap İncil verilen peygamber. Hz. Îsâ Kur’ân-ı Kerîm’de Îsâ, İbn Meryem ve Mesîh şeklinde zikredilen, kendisine İncil’in verildiği, Hz. Muhammed’i müjdelediği bildirilen, “Allah’tan bir ruh ve kelime” olarak tavsif edilen, ancak kul olduğu vurgulanan peygamberdir.

  • Hz. İsa, İsrailoğulları’na gönderilen peygamberlerden bir tanesidir.
  • Belirtilere göre 31 yaşına kendisine peygamberlik görevi gelmiştir.
  • Önce Celile’de sonra ise Kudüs’te insanları hak dine davet etmeye başlamıştır.
  • Hz. İsa ilk vaazını memleketi Celile de Genaseret Gölü kıyısında yapmıştır.
  • Hz. İsa’nın çarmıha gerilerek öldüğü rivayet edilir.
  • Hz. İsa babasız olarak dünyaya gelmiştir.
  • Annesi Hz. Meryem’dir.

Meryem, Hz. Îsâ’nın annesi. İslâm’da üstün nitelikleri sebebiyle yüceltilen, iffet ve itaat simgesi bir şahsiyet olarak gösterilen Meryem, Hıristiyanlık’ta “tanrı doğuran” olarak nitelenmekte, hıristiyanların ibadet hayatında önemli bir yer tutmakta, onun da Hz. Îsâ gibi aslî günahtan uzak olduğuna ve öldükten sonra semaya yükseldiğine inanılmaktadır.

Hz. Meryem (a.s.), İslâm’da üstün nitelikleri sebebiyle yüceltilen, iffet ve itaat simgesi bir şahsiyet olarak gösterilen bir kadındır. Babası Davut Peygamber'in soyundan gelen İmran, annesi kısır olduğu rivayet edilen Hanna’dır. Kur’ân-ı Kerîm’e göre (Âl-i İmrân 3/36) “Meryem” adı ona annesi tarafından verilmiştir.

610
207
423
123
309
90
122
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.