Hz. Muhammed (s.a.v.), danışmaya niçin önem vermiştir

Hz. Muhammed (s.a.v.), danışmaya niçin önem vermiştir
Hz. Muhammed (s.a.v.), danışmaya niçin önem vermiştir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

İstişare; bir konuda doğruyu bulmak için bilgisi olan kişilerle görüşmek ve fikir alışverişinde bulunmak anlamlarına gelir. Danışma da denilen istişare, Hz. Muhammed’in (s.a.v.) bireysel ve toplumsal hayatında sürekli başvurduğu önemli bir ilkedir.

Hz. Peygamber (s.a.v.) herkesi ilgilendiren önemli konularda arkadaşlarına danışmış ve Müslümanlarla istişare sonucunda verilen kararlara uygun hareket etmiştir.

Hz. Muhammed insanların birbirine yardım etmesini, dayanışma sağlaması önemli bir yer tutmaktadır. Müslümanların birlikte beraberce yaşaya alışması birbirine yardım etmesi gerektiğini söylemiştir. Toplumsal düzen için dayanışma en önemli etkendir. Toplumun düzeni için insanların birbirine yakın olmalı yardımlaşmalı ve toplumu üst seviyeye getirmelidir.

6
2
2
2
1
1
2
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.