Hz. Muhammed’i diğer peygamberlerden ayıran üstün özellikleri nelerdir

Hz. Muhammed’i diğer peygamberlerden ayıran üstün özellikleri nelerdir
Hz. Muhammed’i (s.a.s.) diğer peygamberlerden ayıran üstün özellikleri nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Sevgili Peygamberimizin (s.a.v.) diğer peygamberlerden farklı olarak fazladan dört özelliği daha vardır:
1. Peygamberlerin sonuncusudur.
2. İnsanlara ve cinlere gönderilmiştir.
3. Kendisine indirilen Kur’an-ı Kerim kıyamete kadar geçerliliğini sürdürecektir.
4. Bütün Peygamberlerden üstündür.

Peygamberimiz Hz Muhammed’i (s.a.v) diğer peygamberlerden ayıran üstün özellikler:

1- Allah’tan getirmiş olduğu mesajlar manzumesi olan Kur’an-ı Kerim, hiçbir değişikliğe uğramadan günümeze kadar gelmiştir.

2- Önceki peygamberler, belli toplumlara gönderildikleri halde Hz. Muhammed bütün insanlığa gönderilmiştir. Onun mesajı cihanşumül ve evrenseldir. Nitekim bu konu ile ilgili âyette şöyle buyurulmuştur: “Biz seni bütün insanlara müjdeleyici ve uyarıcı bir peygamber olarak gönderdik.

3- Peygamberliği kıyamet gününe kadar sürecektir. Peygamberlik zinciri onunla sona ermiştir. Ondan sonra başka bir peygamber gönderilmeyecektir. Nitekim âyette “Hz. Muhammed Allah’ın Resûlü ve peygamberlerin sonuncusudur.” buyurulmuştur.

4- Getirdiği din en son ve en mükemmel dindir. Bu husustaki bir âyette “Bugün size dininizi kemale erdirdim. Size olan nimetimi tamamladım.” buyurulmuştur.

0
1
2
1
2
3
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.