Hz. Muhammed’in (s.a.v.) çocukluk yılları

Hz. Muhammed’in (s.a.v.) çocukluk yılları
Hz. Muhammed’in (s.a.v.) çocukluk yılları hakkında sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Hz. Muhammed Efendimiz 4 yaşına gelinceye kadar sütannesi Halime'nin yanında kaldı. Ardından annesi Amine'ye kavuştu. 6 yaşına geldiğinde annesi ile birlikte babasının Medine'deki kabrini ziyarete gittiler. Böylelikle Medine'deki akrabalarını da yakından tanımış oldu. Bir süre orada kalan Hz. Muhammed (s.a.v) bu sırada yeni arkadaşlar edindi, yüzme öğrendi, güzel zaman geçirdi. Annesi ile Mekke'ye dönerken annesi aniden hastalandı ve vefat etti.

Daha sonra Hz. Muhammed (s.a.v) dadısı Ümmü Eymen tarafından dedesi Abdülmuttalip'e teslim edildi. Dedesi onu çok seviyor ve onunla her zaman ilgileniyordu. Sekiz yaşına gelen Hz. Muhammed üçüncü bir ölüm haberini aldı. Bu acıyı derinden hisseden Peygamber Efendimiz amcası Ebu Talip'e bırakılmak durumunda kalmıştır. Amcası da onu her zaman çok sevmiş ve kendi çocuklarından ayırmamıştır. Hz. Peygamberde amcasının işlerine yardım etmiş amcasına olan borcunu ödemek için amcasının oğlu Hz. Ali'ye bakmış ve onu yetiştirmiştir.

219
30
4
11
5
119
106
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
2 Yorum