Hz. Muhammed’in (s.a.v.) doğduğu dönemde Arap Yarımadası’nda dinî ve ahlaki durumu

Hz. Muhammed’in (s.a.v.) doğduğu dönemde Arap Yarımadası’nda dinî ve ahlaki durumu
Hz. Muhammed’in (s.a.v.) doğduğu dönemde Arap Yarımadası’nda dinî ve ahlaki durumun nasıl olduğu konusunda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Hz. Muhammed'in doğduğu dönem Arap Yarımadasında insanlar kabileler halinde yaşıyorlardı. Cahiliye dönemi olarak adlandırılan bu dönemde kabileler arası kan davaları yaygındı. Cahiliye denmesinin bir sebebi de budur. Halk eğitimsizlikten dolayı kan davaları ile uğraşan bir toplum halindeydi. Bunun haricinde kız çocuklarının diri diri toprağa gömülmesi, kadınların insandan sayılmaması zaten cahillik seviyesini hepimize göstermektedir.  Dini inançlarına baktığımızda putlara taptıklarını ve putperestliğin yaygın olduğunu söylemeliyiz. 

Arap Yarımadasında korumacılık ve cesaret gibi erdemli davranışlar; hırsızlık, kumar gibi kötü davranışlar üzerinden kullanılmaktaydı. Yani erdemli davranışlar yerini büyük bir boşluğa bırakıyordu. İstedikleri kadınla gücünü kullanarak evlenen erkekler, büyük bir ataerkillik kurup kadınlara kötü davranıyorlardı. 
Cahiliye döneminden sonra Hak din İslam'ın gelmesiyle beraber bu toplum yavaş yavaş düzelmeye başlayacaktır. 

262
77
100
71
71
71
280
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.