Hz. Nuh Peygamber’in (a.s.) kavmindeki insanların kişisel özellikleri nasıldı

Hz. Nuh Peygamber’in (a.s.) kavmindeki insanların kişisel özellikleri nasıldı
Hz. Nuh Peygamber’in (a.s.) kavmindeki insanların kişisel özellikleri nasıldı bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Hz. Nuh'un kavminin altı özelliği...

  • Putperesttiler
  • Zalim ve azgınlardı
  • Fâsıktılar
  • Kötülüklere Dalmışlardı
  • Vicdansızdılar
  • Çok İnatçıydılar

Putperesttiler; Onların bu özelliği âyet-i kerîmede şöyle bildirilir: “Bir de şöyle dediler; sakın ilâhlarınızı bırakmayın! Hele Vedd’i, Süvâ’ı, Yeğûs’u, Yeûk’u ve Nesr’i aslâ bırakmayın!” (Nûh, 23)

Zalim ve azgınlardı, Âyet-i kerîmede onların bu zulüm ve azgınlıklarından şöyle bahsedilmektedir: “…Onlar çok zâlim, çok azgın kişilerin tâ kendileri idi.” (en-Necm, 52)

Fâsıktılar, Allâh Teâlâ şöyle buyurur: “…Onlar, fâsık (günahkâr, yoldan çıkmış) bir milletti.” (ez-Zâriyât, 46)

Kötülüklere dalmışlardı, Âyet-i kerîmede onların bu vasfı şöyle bildirilmektedir: “…Gerçekten onlar kötü bir milletti…” (el-Enbiyâ, 77

Vicdansızdılar, Âyet-i kerîmede, merhamet ve şefkat hislerinden mahrum olan Nûh kavminin bu vasfı şöyle bildirilmektedir: “…Onlar, (kalb gözleri, vicdanları) kör(elmiş) bir gürûh idiler.” (el-A’râf, 64)

2
1
2
0
2
1
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.