Hz. Peygamber’i örnek alan bir genç hangi niteliklere sahip olmalıdır

Hz. Peygamber’i örnek alan bir genç hangi niteliklere sahip olmalıdır
Hz. Peygamber’i örnek alan bir genç hangi niteliklere sahip olmalıdır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Allah Resûlü’nün (s.a.v.) en dikkat çeken yönlerinden biri çalışmayı çok sevmesi, boş durmaktan ise hiç hoşlanmamasıdır. Peygamber Efendimiz (s.a.v.), çocukluk döneminde çobanlık yapmıştı. Gençlik döneminde amcaları ile birlikte ticareti öğrenmiş, gençlik yılları aktif bir ticari hayatın içerisinde geçmişti. Ticaret amacıyla yaptığı yolculuklar sayesinde farklı şehirleri, farklı kültürleri ve insanları görme imkânı elde etmişti. Kendi kazancını elde etmenin mutluluğunu yaşayarak kimseye yük olmamıştı.

  • Severek yapacağı bir meslek öğrenip mesleğini en güzel şekilde icra ederek çalışmalıdır.
  • İffetsizlik ve onursuzluk sayılabilecek her türlü ahlaksızlıklardan uzak durarak şerefini korumayı bir görev saymalıdır.
  • Dinini, imanını, vatanını ve milletini her türlü tehlikeden korumak için gerektiğinde canını ortaya koyabilecek kadar fedakâr olabilmelidir.
  • Dış görünüşe önem vermeli ama esas güzelliğin gönülde olduğunun idrakinde olmalıdır.
  • Hakikatin yüceltilmesi için işleyen bir akıl, derin bir strateji ve gözü keskin bir gençlik ruhuna sahip olmalıdır.

 

14
12
12
12
13
12
12
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.