Hz. Salih (a.s.) mucizesi nedir

Hz. Salih (a.s.) mucizesi nedir
Hz. Salih (a.s.) mucizesi nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Semud kavmi'nin sapıkları Hz. Salih (as)'e; "Eğer doğru söyleyenlerden isen bir mucize getir." dediler. Bu istekleri inanmaya yönelmelerinden değildi. Sapkınlıklarına yeni malzeme aramalarındandı.

İstedikleri mucize, dişi ve hamile bir deve idi. Allah, mucize olarak Semud kavmi'ne bu dişi deveyi verdi. Bu mucize karşısında bazıları iman ettiler, bazıları da inkârlarında direttiler. Allah elçisi hakkında "Amma da sihirbazmış." demek alçaklığında bulundular.

Salih (a.s.) ve Semud kavminin yaşadıkları; Hud suresi, Şuara suresi, Neml suresi, Kamer suresi, Muminun suresi, Araf suresinde anlatılmaktadır.

Salih (a.s.)’dan kavmi bir mucize olarak bir kaya üzerinde kızıl tüylü, doğurmak üzere olan bir devenin indirilmesi ve doğan deve yavrusunun da renginin annesi ile aynı olmasını istediler. Aynı zamanda sütünün kışın sıcak yazın serin akıp, sütten içenin şifa bulup fakirlikten çıkmasını istediler. Hepsi toplandı ve bu anı beklemeye başladılar. Allah o kayadan sancılı bir şekilde bir devenin doğmasını ve Allah’ın birliğine şehadet edip, Salih (a.s.)’ın peygamberliğine şehadet ettiğini söyleyerek çıktı. Bu mucize üzerine kavim reisi ve birkaç kişi tevhid akidesi ile Allah’a iman ettiler.

322
145
361
81
79
79
234
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.