I. İnönü Muharebesi’nden sonra orduya katılanların sayısı önemli oranda artmıştır, bunun nedeni sizce ne olabilir

I. İnönü Muharebesi’nden sonra orduya katılanların sayısı önemli oranda artmıştır, bunun nedeni sizce ne olabilir
I. İnönü Muharebesi’nden sonra orduya katılanların sayısı önemli oranda artmıştır, bunun nedeni sizce ne olabilir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

1. İnönü savaşı milli mücadelemiz için dönüm noktası kabul edilecek özelliğe sahiptir. Düzenli ordunun ilk zaferidir. Yapılan hazırlıklardan sonra oluşturulan düzenli ordu ve düzenli orduya olan inancın artmasını sağlamıştır.

Savaşın başarısı halk arasında savaşını kazanılacağı inancını arttırmış orduya katılımları hızlandırmıştır. Savaşa hazırlanan TBMM’sinin siyasi olarak tanınması hızlanmıştır.

Londra Konferansı ile siyasi anlamda tanınan bir TBMM halk arasında daha kabul görmeye başlamıştır. TBMM hükümetine karşı inanç artmıştır.

TBMM bu savaşla gücünü ve otoritesini daha etkin şekilde kullanmaya başlamıştır. Birlik halinde hareket edilmesinin sonuçları görülmüş oldu.

0
1
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.