I. İnönü Zaferi’nin dış ilişkilerde ortaya çıkardığı sonuçlar neler olmuştur

I. İnönü Zaferi’nin dış ilişkilerde ortaya çıkardığı sonuçlar neler olmuştur
I. İnönü Zaferi’nin dış ilişkilerde ortaya çıkardığı sonuçlar neler olmuştur bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Sovyet- Rusya ile Türkiye Büyük Millet Meclisi arasında Moskova Antlaşması imzalandı. Afganistan ile Türkiye Büyük Millet Meclisi arasında dostluk ve kardeşlik antlaşması imzalandı. Böylece Türkiye Büyük Millet Meclisi Hükûmeti’ni tanıyan doğulu ilk İslam ülkesi Afganistan oldu.

Savaşın zaferinden sonra II. İnönü Savaşı, Sakarya Savaşı ile Kurtuluş Savaşı'nın zaferle sonuçlanmasının müjdecisi oldu. Halk artık Ankara Hükümetine güveniyor ve Türk Cumhuriyeti'nin temelleri sağlamlaştırılmıştı. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin ve Türk ordunun saygınlığı arttı. Bu büyük başarı İtilaf devletlerinin gözünü korkutmuştu.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulması yolunda önemli bir adım atıldı. Böylece 1921 Anayasası kabul edildi. Pek çok ülke ile dostluk anlaşmaları sağlandı. Dünya Türk Milletinin gücünün farkına varmıştı.

1
0
1
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.