İbadet etmek insana ne gibi faydalar sağlar

İbadet etmek insana ne gibi faydalar sağlar
İbadet etmek insana ne gibi faydalar sağlar bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

İbadet, kişinin kendisini ve bu dünyadaki konumunu tanımasını sağlar, insani yeteneklerinin gelişmesine katkıda bulunur. İbadetle iç ve dış dünyasını huzursuz eden birtakım kirlerden arınan insan, bu sayede insani olgunluğa erişir. Kötülüklerden uzak bir yaşam sürer. Bir gün Allah'ın huzuruna çıkarak dünyada yaptığı her şeyin hesabını orada vereceğinin bilinciyle hareket etmesi, kişinin ölçülü olmasını ve her işinde dürüst davranmasını sağlar. Nitekim Kur'an-ı Kerim'de namazın insanı kötülüklerden alıkoyduğu belirtilir, orucun ise kişiyi takvâya ulaştıracağı anlatılır. İbadetlerini gerçek anlamda yerine getirebilen ve ibadetin gerektirdiği bilinci yakalayabilen insanlar, çevrelerine de güven verirler.

  • İbadet, kul ile Yaratıcı arasında manevi yakınlaşma sağlar.
  • İnsanın iç huzurunu güçlendirir.
  • İbadetler insanda güven duygusunu geliştirir.
  • İbadetler insanda sorumluluk bilincini geliştirir.

23
2
153
2
3
3
2
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.