İkrar etmek ne demektir, ikrar vermek ne anlama gelir

İkrar etmek ne demektir, ikrar vermek ne anlama gelir
İkrar nedir, ikrar etmek ne demektir, ikrar vermek ne anlama gelir, günlük dilde kullanılan ikrar etmek, ikrar vermek gibi deyimlerin anlamı nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

İkrar sözlük anlamıyla; yapmak, itiraf etmek, söylemek ve haber vermek manalarına gelmektedir. Bu kelime İslam dininde hukuk kavramı olarak da kabul edilmektedir. İkrar şeriat kanunlarına göre kullanılırsa ihbar etmek anlamı taşımaktadır.

İkrar etmek ne demektir

İkrar etmek; dürüstçe söylemek ve kabul etmek anlamlarına gelmektedir. Türk Edebiyatı’nın önemli ozanları bu kelimeyi deyişlerinde sık sık kullanmıştır. Bunun yanı sıra yaygın olarak bilinen “Sükut ikrardan gelir” cümlesi de kabullenme manası taşımaktadır.

İkrar vermek ne anlama gelir

İkrar vermek, Bektaşilik kültüründe kullanılan bir terimdir. Bu terim, kişinin tasavvufu kabul edip bir tarikata yönelmesi durumunda söylenmektedir.

TDK’ya göre ikrar ne anlama gelir

Türk Dil Kurumu sözlüğüne bakıldığında ikrar için yapılan üç farklı açıklama görülmektedir. Bu açıklamalar aşağıdaki listede sıralanmıştır.

  • Bir şeyi saklamadan, doğruca söylemek.
  • Bildirmek.
  • Benimsemek, onaylamak, tasdiklemek ve kabul etmek.

2
2
2
1
1
1
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.