İlim öğrenmek kadın ve erkek her Müslüman’a farzdır

İlim öğrenmek kadın ve erkek her Müslüman’a farzdır
İlim öğrenmek kadın ve erkek her Müslüman’a farzdır hadisi de dikkate alarak İslam’ın okumaya, ilme verdiği önemi değerlendiriniz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

İslam, bilgiye büyük önem verir. Kur’an’da eğitim ve öğretimin önemini gösteren pek çok ayet vardır. “… Hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu? …” (Zümer suresi, 9. ayet.), “Oku! Yaratan Rabb’inin adıyla oku. O, insanı alaktan yarattı. Oku, Rabb’in sonsuz kerem sahibidir. O, insana kalemle yazı yazmayı ve bilmediğini öğretendir.” (Alak suresi, 1–5. ayetler.) gibi ayetler bunlardan bazılarıdır. İslam dini ilim ve irfan dinidir. İslam öğrenmeye, öğretmeye, araştırmaya, karanlığı yenip aydınlığa çıkmayı tavsiye eden bir dindir.

İslam’da ilk gelen emrin, ayetin “Oku” olması İslam’ın eğitime-bilgiye verdiği önemi ortaya koyan en büyük kanıttır. Söz konusu bu ayetin devamında öğrenirken de tarih boyunca en önemli bir ilim aracı olan kalemden bahsetmesi de eğitim ve ilme ne derece önem verdiğinin delilidir.

İlmin ve bilginin zıddı da cehalettir. Yüce Kitabımız Kur’an-ı Kerim’de cehaletten yüz çevirmemizi istemiştir. Nitekim bu hususta Kur’an-ı Kerim’de şöyle buyrulmaktadır:“ Sakın cahillerden olma!” “Cahillerden yüz çevir.”

1
0
1
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.