İlk dört halife göreve nasıl gelmiştir

İlk dört halife göreve nasıl gelmiştir
İlk dört halife göreve nasıl gelmiştir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Peygamber (a.s.)’ın vefatından sonra yerine geçecek kişilere halife denir. Halef, yerine geçen kimse demektir. Hilafet ise halifelik sistemidir. Halifelerin, Kureyş kabilesinden seçilmesi gerekliliğini Peygamber (a.s.) bildirmiştir. Peygamber (a.s.), 632 yılında vefat etmiştir. Ardından işaret ettiği Hazreti Ebubekir (r.a.) halife seçilmiştir.

Hazreti Ebubekir (r.a.)’dan sonra Hazreti Ömer (r.a.), ittifakla halife seçilmiştir. Kurulan şura gereğince Ömer (r.a.) vazifeyi teslim almıştır. Hazreti Ömer (r.a.)’dan sonra tekrar seçme salahiyetine sahip kişilerin seçimleriyle Hazreti Osman (r.a.) halife seçilmiştir. Hazreti Osman (r.a.)’ın vefatından sonra Hazreti Ali (r.a.) halifeliğe seçilmiştir. Hazreti Ali (r.a.) döneminde iç karışıklıklar yaşanmıştır.

Dört Halife kimlerdir

  • Hz. Ebûbekir (r.a.)
  • Hz. Ömer (r.a.)
  • Hz. Osman (r.a.)
  • Hz. Ali (r.a.)

Resûlullah’ın vefatının Müslümanlar üzerinde bıraktığı büyük üzüntü ve şaşkınlık sürerken onun yerine devletin başına kimin geçeceği tartışması hemen başladı ve Hz. Ebûbekir (632-634) halife seçildi. Ardından sırasıyla Hz. Ömer (634-644), Hz. Osman (644-656) ve Hz. Ali (656-661) halifelik yaptılar.

29
4
39
1
0
0
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.