İlk Hicret, adil bir hükümdarı olan ………………… yapılmıştır

İlk Hicret, adil bir hükümdarı olan ………………… yapılmıştır
İlk Hicret, adil bir hükümdarı olan ………………… yapılmıştır konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : İlk Hicret, adil bir hükümdarı olan ………… yapılmıştır

Cevap : NECÂŞÎ ASHAME
en-Necâşî Ashame b. Ebcer (ö. 9/630) Muhacirleri himaye eden ve Hz. Peygamber’in davetini kabul edip müslüman olan Habeşistan kralı.
İlk hicret, Miladi 615 yılında Habeşistan'a yapılmıştır. Çünkü Mekke'de Müslümanlar müşrikler tarafından çeşitli şekillerde eza, ceza ve işkencelere maruz bırakılıyorlardı. Bunun üzerine on biri erkek dördü kadın olmak üzere on beş Müslüman Habeşistan'a hicret eder. Bunlar ilk muhacirlerdir. Bunlar arasında İslam tarihinde önemli yeri olan sahabilerde bulunmaktadır. Hz. Osman, Abdurrahman bin Avf, Musab Bin Umeyr, Ebu Ümmü Seleme gibi çok sayıda sahabi bulunmaktır. Aynı zamanda 4 hanım sahabi de bulunmaktadır.

27
1
3
18
2
9
124
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.